UFC Lions Rhenen

Teams

Eerste competitie dagen jeugdteams

Het gaat goed met onze jeugdteams. Zowel de AB1 als de C1 zijn eerste in de competitie. De AB1 met 28 doelpunten voor en slechts 3 doelpunten tegen in 2 wedstrijden. De C1 met 89 doelpunten voor en slechts 2 doelpunten tegen en 4 wedstrijden. Om de C1 spelers uitdaging te blijven bieden doen ze om de beurt mee bij de AB1. Leuk om te zien dat ze zonder problemen op niveau mee kunnen draaien op dit niveau. De AB2 en C2 doen leuk mee in de middenmoot. Zeker gezien het feit dat de C2 maar liefst 4 spelers heeft met D leeftijd een goede prestatie, nog belangrijker is dat ze er erg veel plezier aan beleven. De AB2 heeft potentie. De helft van het team speelde vorig jaar nog in de C. Ze zijn al helemaal gewend aan het grote veld en je ziet ze elke week beter spelen. De moeilijkste wedstrijd hebben ze als vuurdoop gehad, dat was tegen onze eigen AB1.

Uit de AB2 komt talent bovendrijven. Het D1 team moet nog even wennen.

Vorig jaar speelden ze nog in de E. Er zitten nieuwe spelers bij waarvan er eentje de E leeftijd heeft. De vaste coach die dit team 3 jaar heeft begeleid, heeft het stokje overgegeven, dus het is even wennen met z’n allen. Een leerproces, waarbij de training van een combinatie van een technisch en tactisch sterk jeugdlid (Merten) en een ervaren trainer (Jan Maurits) zijn vruchten vast en zeker zal gaan afwerpen.
Ook bij de C1 blijkt de training met technisch en tactisch sterke jeugdleden (Bart en Bart) een succes. We hadden ook graag gezien dat de jeugdleden mee zouden coachen. Dat bleek echter te veel gevraagd met de drukke floorball agenda’s. Bij de C1 is dat heel goed opgepakt door Fred. Bij de D1 zijn we nog op zoek naar een structurele oplossing, nu coacht Jan Maurits als hij kan wisselende ouders als Jan Maurits niet kan.

Ook de AB2 heeft een coachwissel gehad. Bastièn die wel de trainingen verzorgt samen met Niek kon helaas niet coachen op zondagen. We hebben een waardig vervanger gevonden in Joost.

Fijn dat de teams het allemaal zo leuk doen, en hierbij een bedankje en applaus voor de vrijwilligers, ook degene die hierboven niet genoemd zijn. Veel succes en vooral veel plezier toegewenst in de komende wedstrijden.

Teams

Jeugd
Onze jeugdteams spelen mee in de Floorball competitie van Midden-Nederland. In 2017 zijn er 2 AB-teams, 2 C-teams en een D-team. 


Bij de jeugd zijn er de volgende leeftijdscategorieën:

A 16-17 jaar
B 14-15 jaar
C 12-13 jaar
D 10-11 jaar
E 6-9 jaar

De AB Junioren spelen grootveld (5+keeper tegen 5+keeper)
De C jeugd speelt Zwitserse variant met keeper (3+1 tegen 3+1)
D, en E jeugd speelt kleinveld zonder keeper (4 tegen 4)


Senioren

De Lions nemen samen met Stick Together uit Wageningen deel aan de landelijke herencompetitie onder de teamnaam Lions Together.

De senioren neemt met 1 team deel aan het landelijke mixed kleinveld toernooi. Deelname hieraan staat open voor leden vanaf 14 jaar.
Daarnaast is er een recreatief seniorenteam